Імпровізатор

Культура: новини, враження, інтерв'ю

* Враження Арт

Промінчик надії з “Білого світу”

Столична галерея “Білий світ” відзначає свій восьмий день народження.

Влад Кришовський, “Поцілунок”

У цьому приміщенні в центрі Києва відкрилася вже 151 виставка. Цікаво, що за весь період існування галерея була зачинена лише 74 дні – з 24 лютого до 10 травня 2022 року. І була однією з перших, хто відкрився після початку широкомасштабної війни.

Олексій Владіміров, “Тяжіння”

Виставка, яка розпочинає новий рік галереї, називається “Весна прийде!”. Усі її експонати – колекція з фонду галереї. Організатори свідомо відійшли від теми війни: ми й так у ній живемо і жадаємо натхнення та перемоги. Тому роботи відбирали за принципом наявності в них світла, що дарує надію і прилив енергії.

Олег Денисенко, “Nota Mi”

На виставці представлені картини та скульптури 40 художників. Роботи дуже різні, яскраві та надихаючі. Є три роботи з найпершого проєкту галереї, який називався “На порозі весни”, є найсвіжіші.

Ірина Вештак-Остроменьска, “Осяяна натхненням”

Квіткові і колірні фантазії, ніжні пейзажі, жіночі та чоловічі портрети, кумедні тварини і просто відчуття, які переросли у витвори мистецтва, – у невеликому приміщенні зібрано величезний весняний букет позитивних емоцій. Є загадкові твори без назв – великий привіт уяві глядача! Саме тому на виставку краще брати друзів, щоб була можливість обговорити – що кому привиділося.

Володимир Журавель, “Гусінь”

Ну а я просто закохалася в Неї – таємничу незнайомку, що граціозно розташувалася під гарячими променями сонця біля прохолодної блискучої води поруч із мушлею, схожою на ніжний поцілунок. Яка ж вона тонка, легка, зваблива!

Анатолій Фурлет, “Вона”

Ах, так! Якщо захочете подивитися на путіна в труні – він там, де йому і належить бути – у відхожому місці!

Наталія Кряж